25 augusti 2021
18:30

Orresta IF

Referat: IK Oden - Orresta IF

Orresta är nykomlingar i femman men har ett väldisciplinerat lag som har tagit poäng mot topplaget Bosnisk och en knapp förlust mot obesegrade Ekberga.
Således ingen lätt motståndare. Dock så fick vi en drömstart med 1-0 redan efter 2:30. Det var Ali som chippade fram bollen till Hampus som la ett perfekt instick till Eddie som placerade in bollen förbi målvakten!
Men Orresta kom tillbaka nästan omgående när vi tappade bollen i farligt läge på deras planhalva och på kontringen satte de en perfekt djupledsboll till nr 11 som skar in framför Rasmus och tryckte sig till friläge, sköt dessutom i steget när Glenn var på väg att positionera sig för avslutet, kvitterat till 1-1.
Efter det hade vi tre bra lägen att ta ledningen på nytt men vi slarvade i avsluten och träffade inte mål.
Istället blev det 1-2 på en ny kontring när vi slog en dålig passning som de bröt och en ny snabb djupledsboll, denna gång till sin andra forward nr 12 som också var jättesnabb och löpte ifrån backlinjen och satte bollen i mål med ett distinkt avslut.
En riktig kalldusch, två chanser och två mål i baken. Men som så många gånger förr visar vi bra lagmoral och jobbar oss fram till flera målchanser, dock utan att kunna näta.
Men i slutet av första tar vi oss fram på vänsterkanten genom bra samarbete mellan Björn och Rasmus där Rasmus slår en löpboll på Eddie som tar sig förbi backlinjen in i straffområdet men har väldigt dålig skottvinkel, ändå lyckas han placera bollen i bortre krysset! 2-2 var oerhört välförtjänt efter vårt slit.
Händelser 1:a halvlek
3' 1-0 Oden genom Eddie (assist Hampus)
6' 1-1 Orresta genom nr 11
7' Bra inlägg av Ali till Björn som nickar tätt utanför
11' Björn tar sig fram på vänsterkanten och slår ett bra inlägg till Eddie som tar emot bollen vid straffpunkten och skjuter utanför i bra läge
18' Inlägg av Robin från högerkanten och denna gång vinner Michael nickduellen men styr bollen utanför
24' 1-2 Orresta genom nr 12
29' Gult kort på nr 7 i Orresta för eftersläng
32' Eddie spelar fram Hampus som har bra läge men skjuter rakt på målvakten
33' Hörna Oden som Björn skarvar mot bortre till Hampus som skjuter men skottet blockeras till ny hörna
35' Farlig av frispark av Orresta som Glenn gör en bra utboxning på
36' Ny frispark av Orresta, ännu bättre men Glenn lyckas styra den i stolpen och Rasmus klackar (!) bort returen!
39' 2-2 Oden genom Eddie (assist Rasmus)
44' Robin slår ett markinlägg som är nära att nå både Hampus och Michael som störtdyker fram men en Orresta-back lyckas stöta bort bollen till hörna
45' Återigen en bra hörna av Erik som Björn nickskarvar vidare till Eddie som försöker trycka in bollen men en motståndare blockerar den

I andra halvlek får Orresta en smakstart med ett tidigt ledningsmål. Lite onödigt då vi inte är med på en snabb frispark från mittlinjen när vi ska diskutera med domaren. Detta resulterar i ett läge för nr 11 utanför vårt straffområde och han skjuter ett stenhårt markskott i vänstra hörnet utan chans för Glenn.
Efter detta blir matchen väldigt bökig och Orresta lyckas mycket bra med sin "parkera bussen" taktik. Starkt försvarsspel, tog gula kort "för laget" när det behövdes och taktisk fördröjning av spelet. Domaren lade p g a detta och några skador till hela fem minuter men det hjälpte inte. Vi fick inte till avsluten och åker på en snöplig förlust.
Händelser i 2:a halvlek:
6' Michael lägger en frispark över ribban
7' 2-3 Orresta genom nr 11
10' Kontring av Orresta och bra avslut mot bortre stolpen men Glenn slänger sig och räddar
13' Hörna av Erik som Björn skarvar mot mål och bollen studsar i ribban och över, otur!
18' Hampus får ett friläge och går förbi målvakten men lyckas inte träffa målet, bollen går retfullt precis utanför bortre stolpen
28' Gult kort på nr 5 i Orresta för eftersläng
32' Jocke skjuter en stenhårt frispark men målvakten gör en grymt bra räddning vid främre stolpen och greppar även returen
34' Gult kort på Robin för eftersläng
35' Frispark av Orresta går förbi muren och mot det öppna främre hörnet men Glenn gör en fantastisk räddning i det hala gräset!
41' Orrestas mittback får ett gult kort för en mycket ful kapning på Eddie
43' Gult kort på nr 6 i Orresta för en klyvning på Oscar
45+1' Hörna Oden som Glenn (uppflyttad) nickar vidare till Jocke som nickskarvar mot mål men målvakten är med på noterna och räddar
45+3' Ny hörna där Glenn har flyttat upp och denna gång får Orresta iväg bollen och har öppen gata mot vårt tomma mål då Pasi gör en uppoffrande löpning när han spurtar ifrån deras snabbe nr 12 och rensar bort bollen, bra inställning!

Vi är såklart besvikna över förlusten som kom oväntat med tanke på vår fina formkurva. Tränarstaben gjorde en analys av match och taktik direkt efteråt och vi vet vad som gick fel. Vi kommer att förmedla detta till träningen imorgon.
Som vanligt så vinner och förlorar vi som ett lag! Vi tar nya tag och ser redan fram emot nästa match på söndag mot Hökåsens BK.
Till matchens lirare utser vi Eddie efter hans båda mål och uppoffrande spel!